Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвместимост скорости на 33-ка 1.3 и 1.7

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвместимост скорости на 33-ка 1.3 и 1.7

Колеги, къде да намеря параметрите на предавателните числа на ск.кутия за 33 1.3- 8v с карб. и на 33 1.7 8v, степента на сгъстяване при 1.7-8кл. и дебит на инж. дюзи?

Предавателните числа:

http://bobo.rightnet.net/Alfa_Romeo/gear_ratios.JPG
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Аз карам 1.3 на газ със скорости от 1.7 16V и не е болка за умиране даже като и свикнах не ми прави впечатление.
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci
        Аз карам 1.3 на газ със скорости от 1.7 16V и не е болка за умиране даже като и свикнах не ми прави впечатление.
        Ми те скоростите са еднаки всичките за новото купе
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Няма ли разлика в предавателните числа?
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Няма ли разлика в предавателните числа?
            Тия жабари за по евтино са напраскали всичките варианти еднакви след 90та година. При старото купе пък има два различни деференциала като предавателни числа, но 1-ва, 2-ра и 3-та са по-къси спрямо новия модел. Тъпо щото със старите скорости колата боксува за нищо

Comment

на 1.3 караш кутия от 1.7 ??? Къде отиде оная дупка между 1-ва и 2- ра.От къде извади мощност?Как го реши тва проблемче?

Comment

Първоначално публикувано от Чичо
                на 1.3 караш кутия от 1.7 ??? Къде отиде оная дупка между 1-ва и 2- ра.От къде извади мощност?Как го реши тва проблемче?
                Нещо не ти разбрах въпросите. Кое е странно

Comment

Никаква дупка няма. Мощноста я вадя на газ, а на бензин си пали гумите .
                  Alfa Romeo 75 24V

Comment

Явно на колегата Чичо нещо колата му има проблем

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33
                      Може Боби да е прав щото на 400м е "гола вода", а и от 0-100 не е много добре с времето, ама на "дино" никога няма да я кача.Затова реших да пробвам с некво надуване по горивните камери Изкушава ме варианта Гарет 28, ама нещо няма къде да я монтирам. Как ли са се справили колегите в SUBARU ? Ако някой има вариянт моля... Готов съм за експерименти.

Comment

[quote=Чичо]
                        Първоначално публикувано от "Bobi_33":11xb0jsb
                        Може Боби да е прав щото на 400м е "гола вода", а и от 0-100 не е много добре с времето, ама на "дино" никога няма да я кача.Затова реших да пробвам с некво надуване по горивните камери Изкушава ме варианта Гарет 28, ама нещо няма къде да я монтирам. Как ли са се справили колегите в SUBARU ? Ако някой има вариянт моля... Готов съм за експерименти.[/quote:11xb0jsb]

Ми на Субару предния кош е два пъти по-голям и позволява, при 33-ката няма място за нищо

Comment

[quote=Bobi_33][quote="Чичо":3lb2g267]
                          Първоначално публикувано от "Bobi_33":3lb2g267
                          Може Боби да е прав щото на 400м е "гола вода", а и от 0-100 не е много добре с времето, ама на "дино" никога няма да я кача.Затова реших да пробвам с некво надуване по горивните камери Изкушава ме варианта Гарет 28, ама нещо няма къде да я монтирам. Как ли са се справили колегите в SUBARU ? Ако някой има вариянт моля... Готов съм за експерименти.[/quote:3lb2g267]

Ми на Субару предния кош е два пъти по-голям и позволява, при 33-ката няма място за нищо [/quote:3lb2g267]
                          Колега дай едни параметри за вървежна 33 ка и да знам какво да очаквам от мойта след ремонтчето. Така като са самички всичките тия макини вървят та се късат и накрая като дойде на светофара човека от "Перник" и да не овиснем.Не ме кефят нещо тия Опелисти и Голфисти.

Comment

[quote=Чичо][quote="Bobi_33":1xhknmui][quote="Чичо":1xhknmui]
                            Първоначално публикувано от "Bobi_33":1xhknmui
                            Може Боби да е прав щото на 400м е "гола вода", а и от 0-100 не е много добре с времето, ама на "дино" никога няма да я кача.Затова реших да пробвам с некво надуване по горивните камери Изкушава ме варианта Гарет 28, ама нещо няма къде да я монтирам. Как ли са се справили колегите в SUBARU ? Ако някой има вариянт моля... Готов съм за експерименти.[/quote:1xhknmui]

Ми на Субару предния кош е два пъти по-голям и позволява, при 33-ката няма място за нищо [/quote:1xhknmui]
                            Колега дай едни параметри за вървежна 33 ка и да знам какво да очаквам от мойта след ремонтчето. Така като са самички всичките тия макини вървят та се късат и накрая като дойде на светофара човека от "Перник" и да не овиснем.Не ме кефят нещо тия Опелисти и Голфисти.[/quote:1xhknmui]
                            Ами кажи твойта с къв мотор е, за да ти кажа горе-долу колко трябва да върви

Comment

[quote=Чичо]
                              Първоначално публикувано от "Bobi_33":ckreeaxv
                              Може Боби да е прав щото на 400м е "гола вода", а и от 0-100 не е много добре с времето, ама на "дино" никога няма да я кача.Затова реших да пробвам с некво надуване по горивните камери Изкушава ме варианта Гарет 28, ама нещо няма къде да я монтирам. Как ли са се справили колегите в SUBARU ? Ако някой има вариянт моля... Готов съм за експерименти.[/quote:ckreeaxv]

да ти кажа има матрял в нета за турбинирани 33/сюд/спринт и то с додта добри показатели.а ако си мераклия и през капака може да се направи да стърчи,но ми се струва че все още не сме дорасли за подобни изпълнения и ще се наложи да се срамиш пред човеците от Перник

Comment

Working...
                              X